Blogini täytti siis viikko sitten vuoden ja se sai miettimään, että mitä kaikkea tämän vuoden aikana onkaan ehtinyt tapahtua, ja mitä ei ole tapahtunut. On tapahtunut hirveästi kaikkea, ja ei kuitenkaan mitään. Jonkun toisen mielestä on ollut hirveän tasapaksua ja toisen mielestä taas yhtä vuoristorataa. Paljon on muuttunut ja kuitenkin hirveän paljon pysynyt samana, kaikkia muutoksia ei edes ole tajunnut ja kaikkea ei edes huomaa päältäpäin. Muutokset ovat niin henkisiä kuin fyysisiäkin, hyviä kuin pahoja.

Vuosi on hirveän pitkä aika ja kuitenkin niin lyhyt. Kun ajattelee, että johonkin on vuosi aikaa, aika tuntuu hirveän pitkältä, mutta kun katsoo vuoden taakse päin, ihmettelee, että miten se aika menikin niin nopeasti, mihin se vuosi katosikaan, juurihan oli viime joulu tai vastaavaa. Useinkaan vuosi ei ole mennyt ihan niin kuin kuvitteli, joskus se on mennyt huonommin ja joskus paremmin. Koskaan ei voi ennustaa miten se menee, eikä mennyttä voi enää muuttaa, vaikka kuinka haluaisi.

Se millainen mikin vuosi on vaihtelee hyvin paljon, riippuen kaikesta mahdollisesta, mutta ennen kaikkea itsestä. Omilla päätöksillään voi tehdä vuodesta ikimuistoisen tai sitten ei niin ikimuistoisen. Vuosi on niin pitkä aika, että sinä aikana ehtii muodostua paljon muistojakin, ihania, hyviä, huonoja, neutraaleja, vahvoja ja heikkoja. Osan unohtaakin, ei kaikkea mitätöntä voi muistaa, eikä aina kaikkea tärkeääkään.

Tämä blogin vuosi on ollut hyvin erilainen verrattuna aikaisempiin, ja se on hyvin erilainen verrattuna tähän nyt kuluvaankin ja varmaankin tuleviinkiin, sillä mikään vuosi ei ole samanlainen kuin muut, ei koskaan voi tapahtua ihan samoja asioita.