Olin siis Egyptissä, Punaisenmeren rannalla, Hurghadassa viikon verran edellisviikolla. Minulla oli todella hauskaa siellä ja upeaa. Kävimme koralleilla snorklaamassa (todella upean näköisiä ja aivan mahtava kokemus), Luxorissa; Karnakin temppeleillä, Hatsepesutin kuolintemppelillä, Niilillä, Kuninkaiden laaksossa ja alabasterimyymälässä. Kaikki oli aivan upeaa, ja oli uskomatonta, kun haudoissa oli värit vielä todella hyvin tallella, samoin kuin Hatsepesutin kuolintemppelillä.

Jaksaisin paasata Egyptistä vaikka kuinka kauan, eikä kukaan varmaan jaksaisi lukea sitä loppuun. :D Eli itse aiheeseen. Egyptissä ollessani mielessä oli vähän väliä ajatus, kuinka erilainen kulttuuri siellä on ja siitä aion nyt sitten kirjoittaa.

Suomi ja Egypti sijaitsevatkin tosin aika erilaisissa paikoissa; Suomi pohjoisessa missä on kylmää ja Egypti päiväntasaajan tuntumilla, missä on todella lämmintä, joten se jo tekee kulttuureista todella erilaiset. Ensinnäkin Egyptissä mies ostaa vaimonsa tämän isältä kameleilla. Minustakin tarjottiin 5 milj. kamelia, mutta onneksi isäni ei todellakaan suostunut tähän. Minusta ajatus tuntuu aivan hirvittävältä; joku suoraan sanoen omistaisi minut! Minua myös luultiin isäni vaimoksi! Enkä edes näytä kuin korkeintaan 17-vuotiaalta. Naimisiin siellä mennään siis aika nuorena. Olisi hirveää mennä naimisiin näin nuorena (olen kohta 15). Ja kun naimisiin asti sitten päästään, nainen joutuu pukeutumaan kodin ulkopuolella niin kuin hänen miehensä tai miehen sukulaiset määräävät. Kaikilla naimisissa olevilla on musta kaapu, joka ulottuu pitkälle ranteisiin ja nilkkoihin ja sen alla housut, sekä lisäksi hiukset ovat peitetty. Miehestä ja tämän sukulaisista riippuen ovat kasvot enemmän tai vähemmän peitetyt ja kädet joko peitetyt tai sitten ei. Viimeisenä päivänä näimme naisen, jolla oli siis normaali musta kaapu ja sen alla housut, sekä hiukset huivilla peitettynä. Hänellä oli hanskat kädessä, kasvoillaan nenästä alaspäin liina ja aurinkolasit. Paljasta ihoa ei näkynyt ollenkaan!  Siellä Egyptissä kauppiaat  tulivat  kaduilta houkuttelemaan sinua kauppaansa ja Luxorissa ne tulivat aivan kiinni kummallekin puolelle kauppaamaan viimeiseen asti joitakin tuotteita, eivätkä meinanneet antaa periksi ostamattomille. Jos sitten menit heidän putiikkiinsa, mitään et saanut rauhassa katsoa, vaan heti oli myyjä kimpussa esittelemässä  tuotetta, mitä satuit vain katsomaan. Suomeen tullessa oli sitten ihanaa katsella rauhassa tuotteita ja kävellä kadulla rauhassa. Mutta se hyvä puoli siellä oli, että mitään kiinteää hintaa ei ole, vaan se tingattiin. Täällä kotona, kun kaikki on niin kiinteää ja mistään ei tingitä.  Egyptissä mieshän on perheen kingi, eikä kunnon tasa-arvoa, Suomessa onneksi on sentään tasa-arvo aika hyvässä jamassa, eikä mies enää ole niin kingi-asemassa. :D Hmm... Ei taida tulla mieleen enää mitään muita eroja, että tässä sitä nyt on. Olen kyllä onnellinen, että olen syntynyt Suomeen. :)