Tässäpä aihe, joka on karmea, mutta josta varmasti riittäisi puhuttavaa, jos siitä vain enemmän kehdattaisiin puhua. Aihe tuli mieleeni, kun kuulin uutisista, että RMJ:ssä oli raiskattu kaksi naista. Surullista...

Totuus on, että ihmisiä raiskataan harva se päivä, joka puolella maailmaa. Jotkut saadaan telkien taakse ja vastuuseen tekemisistään, mutta osa riehuu vielä vapaana, valiten uusia uhreja. Mietityttää, että mikä näillä raiskaajilla on, kun tarvitsee pakottaa seksiin. He ilmeisesti antavat ajattelun vallan kalulleen, eivätkä viitsi rasittaa sen enempää aivojaan, kunhan saavat tyydytettyä halunsa. Heillä varmaan naksahtaa vaan päässä, että pakko päästä pukille ja sitten on löydettävä vain nainen, eikä turvautua oman käden apuun. Myös se mietityttää, että eikö sitä rimpuilemista ja EI-huutoa tajua merkkinä siitä, ettei nainen ole halukas harrastamaan seksiä tämän kanssa. Useinhan raiskaajat väittävät oikeudessa, että nainen halusi vähintään yhtä paljon.

Pahimpia ovat ne, jotka raiskaavat lapsia, vievät heiltä viattomuuden pois. Kaikkien raiskattuhen ihmisten elämähän on jollain tavalla pilalla tapahtuman jälkeen. Osa ei edes uskalla mennä poliisien puheille, kun pelkää ettei uskota tai vastaavaa, mutta silloinhan on melkein osallisena rikokseen, kun antaa tälle vapauden raiskata muitakin.

Osahan kuolee raiskaukseen tai siis, kun raiskaaja käyttää vähän liian kovia otteita, tai tappaa tämän jälkeen päin. Jos minut joskus raiskataan, mitä en todellakaan halua tapahtuvan, haluaisin kyllä varmaankin kuolla. Sehän olisi melkein helpointa, koska mitä kirjoista olen lukenut ja tv-sarjoista ja elokuvista nähnyt, on olo sen jälkeen kuin likainen, eikä uskalla enää luottaa miehiin.

Jotkut naiset tulevat raskaiksi raiskauksen seurauksena. Olisi varmaankin vaikeaa pitää lapsi, joka muistuttaisi joka päivä siitä kauheudesta. Eikä lapsestakaan se varmaankaan kovin mukavaa olisi, kun hän saisi tietää asiasta.

Raiskaukset eivät varmastikkaan koskaan kokonaan katoa, mutta toivottavasti ne ainakin vähentyisivät ja toivottavasti uhrit uskaltautuisivat mennä poliisin puheille.