Yhteishenki. Se on loppujen lopuksi aika tärkeä osa elämää. Ilmankin kyllä pärjää, mutta kun sitä on, se auttaa hyvin paljon erilaisissa asioissa ja tilanteissa. Joskus sitä on paljon, se on vahvaa ja ulkopuolisetkin näkevät sen kauas. Joskus sitä kyllä on, mutta aika hatarasti ja joskus sitä ei ole ollenkaan. Kaikkein parhain tilannehan on se, että sitä on paljon.

Yhteishenki muodostuu aina johonkin ryhmään, joukkueeseen (puhutaan tosin yleisimmin joukkuehengestä), luokkaan, rippikouluryhmään jne. ja sen muodostuminen riippuu täysin niistä kaikista tai ainakin lähes kaikista ihmisistä, jotka siihen ryhmään kuuluvat. He voivat olla kuinka erilaisia tahansa, mutta silti heillä voi olla mitä mahtavin yhteishenki. Toisaalta he voivat olla hyvinkin samanlaisia ja silti heillä voi olla lähes olematon yhteishenki. Sellaisia ihmisiä, jotka eivät tule toimeen kaikkien kanssa löytyy aina, samoin kuin ujoja, itsekseen viihtyviäkin. Löytyy kuitenkin myös ihmisiä, jotka tulevat toimeen ihan kaikkien kanssa, ja jotka ovat avoimia tutustumaan kaikkiin uusiin ihmisiin.

Rippikouluryhmässä tai luokassa yhteishenki on aina plussaa, ja jos sitä on paljon, kaikilla on aina mukavampaa olla, mutta se ei ole välttämätöntä, kun taas joukkuehenki on lähes välttämätöntä. Kaikkien joukkuekaveridien kanssa on tultava toimeen ja kun joukkuehenki on vahva, on kaikilla joukkueessa paljon hauskempaa ja silloin yleensä pärjätään kisoissakin paremmin.

Meidän joukkueessamme on aivan mahtava joukkuehenki ja ulkopuolisetkin ovat sanoneet, että se paistaa läpi. Vaikka kaikki olemme tosi erilaisia, emmekä välttämättä olisi toisissa yhteyksissä koskaan tulleet ehkä tutustuneeksi toisiimme, tulemme tosi hyvin toimeen, meillä on aina hauskaa ja kaikki ovat tosi mukavia. Hyvä joukkuehenki tekee harrastuksestakin paljon mukavamman.

Luokallamme taas ei niinkään ole yhteishenkeä, jonkin verran kyllä, vaikka olemme olleet vuosia yhdessä. Rippikouluryhmällämme oli riparin aikana hyvä yhteishenki, muttei enää oikein sen jälkeen, eikä se oikein niin paljon haittaakkaan... Hyvä joukkuhenki korvaa ainakin minulle muut puuttuvat hyvät yhteishenget. :D