Tähän aikaan vuodesta tuntuu olevan kaikilla aika kiire. Kokeita ja muuta kouluhommaa on aivan hirveästi, joulukin alkaa jo lähestyä ja mahdolliset harrastuksetkin vievät tietenkin aikaa kaiken muun tekemisen ohella. Sitä alkaa miettiä, että mihinkä on oikein ryhtynyt, jos on ottanut jotakin ylimääräistä kontolleen ja kiire painaa päälle, kun asioita ja menoja on buukattu päällekkäin. Aikaa ystäville, koneelle ja rentoutumiselle on vähän, mutta jostain sekin on revittävä. Muuten sekoamispiste on lähellä. Kaikkiallahan sitä sanotaan, että on annettava itselleen myös aikaa lepoon, aikaan rauhoittua. Niin laihdutuksessa, opiskelussa kuin missä tahansa muussakin melkein.

Onneksi paineet ja kiireet alkavat ainakin minun osaltani jo pikkuhiljaa helpottaa ja kokeet ja muut menot ja vastaavat ovat jo vähentyneet. Seuraava stressaamisen aihe on tosin joulu. Mitä ostaa kaikille joululahjoiksi? Riittävätkö rahat? Pitävätkö saajat sitten lahjoistaan, kun välillä tuntuu, ettei ollenkaan osaa ostaa lahjoja? Kaikki ideat siis joululahjoista ovat toivottuja. :) Jotakin tietenkin jo mielessä on, mutta ei kaikille haluaisi, eikä oikein voikkaan ostaa samaa lahjaa. Itsetehdyillä pääsee halvalla, mutta osataanko sitä arvostaa, vai pidetäänkö vain köyhänä?

Joululoma onkin sitten palautumista, rentoutumista ja lepoa. Ansaittua sellaista. Silloin voi hetkeksi huokaista helpotuksesta, kun kaikki stressi on takana päin. Jouluna on usein tunnelmallista ja se siinä onkin ihanaa. Vanhemmiten tosin joulu on menettänyt hohtoaan aina vuosi vuodelta. Lapsena siinä oli aivan erilainen hohto, silloin vielä odotti joulupukkia. :D Lahjat ovat edelleenkin tosi kiva juttu joulussa, se pääasia, mutta ei niitäkään enää niin paljoa saa ja ne rupeavat olemaankin vähän kalliimpaa luokkaa jo. Juuri toivomuslistaa miettiessäni huomasin, että toiveet rupevat olemaan suurinpiirtein samoja vuosi vuodelta.