Otsikkona on keskeneräinen lause, jota kukin varmaan jatkaisi omalla tavallaan, omilla sanoillaan. Asioita, joita/jotka on pakko olla on niin monia. Tässä muutama sellaisia, jotka minulle tulivat mieleen:

1. Nykyään jokaisella on pakko olla digikamera, jos sinulla ei ole, olet aivan outo. Se pitäisi olla vieläpä omana, eikä edes perheen yhteinen meinaa riittää mukamas. Eräs ihminenkin kysyi kerran minulta näin: "Jokos neidillä on oma kamera?" Vastasin totuuden mukaisesti, että ei ole. Enkä varmaan saakkaan omaa kameraa, ennen kuin päätän sellaisen ostaa. Vanhempani ostivat vasta nyt kesällä perheellemme digikameran, joten toista tuskin hetkeen ostetaan, tätäkin kun oltiin ostamassa lähes kolmisen vuotta. Sitä ennen meille kelpasivat kertakäyttökamerat, mutta nyt on sitten oikein kunnon digikamera. :)

2. Kaikkien on pakko olla edes silloin tällöin juomassa ulkona kavereiden kanssa, muutenhan on tietenkin ihan nössö ja muuta vastaavaa. Minä harrastan tätä todella harvoin ja silloinkin juon todella vähän, mutta moni kuvittelee minun juovan useammin ja enemmän. Tiedä sitten, mistä tämä on tullut... Ystäväni A:n kanssa olemme kuitenkin miettineet, että ei ole mitään järkeä olla joka ikinen perjantai ja loma keittoamassa, eihän siinä silloin edes ole enää mitään hohtoa, vaan se on muuttunut rutiiniksi, arjeksi. Lisäksi vain tyhmyys lisääntyy, sillä alkoholi nopeuttaa harmaiden aivosolujen kuolemista  ja kaiken lisäksi alkoholi vieläpä lihottaa. Silloin tällöin juomisessa on oma hohtonsa, sillä se on jotain arjesta poikkeavaa.

3. Tosi monen katseista ja suorista mielipiteistä päätellen kaikkien on pakko olla mahdollisimman paljon massaan uppoavia. Joukosta erottuvia joko ulkonäön, luonteen (mikä kyllä yleisemmin ilmenee pukeutumisessakin)  tai tekemisten ja sanomisten puolesta katsotaan useimmiten, kuin nämä olisivat jotenkin alempiarvoisia. Tämä näkyy myös kaveripiireissä. Hevarien seurassa saisi näkyä vain hevareita, pissisten pissiksiä, goottien gootteja jne. Kaikkein mieluitenhan kaikkien pitäisi olla samantyylisiä, mutta eihän se olisi kivaa ollenkaan, eihän?

Lisääkin on näitä pakko olla-juttuja, mutta jos listaisin kaikki, kukaan ei jaksaisi lukea tätä. :D