Moni teistä on varmaankin joutunut tilanteeseen, jossa on ollut kaverin kaveri tai ystävän ystävä, itse kaveri tai ystävä ja sinä, kun oma kamu on siitä sitten lähtenyt hakemaan jotakin tai vastaavaa, olet jäänyt yksin tämän lähes tuntemattoman ihmisen kanssa ja välillänne on vallinnut haudanvakava hiljaisuus, mitä puhua, kun ei ole paljon aiheita?

Minä jouduin tänään tälläiseen tilanteeseen ja kieltämättä oli aika kiusallista, kun ei oikein tiennyt, mistä keskustella, eihän meillä tietoisesti ainakaan ole muuta yhteistä, kun ystävämme. Päätin sitten hiljaisuuteen kyllästyttyäni kysellä häneltä, että missä hän oikein asui (tiesin, ettei hän asunut samassa kaupungissa meidän kanssamme) ja kuinka kauan sieltä kesti ajaa meidän kotikaupunkiimme. Sen jälkeen onneksi ystävämme S saapuikin, mutta silti oli aika hiljaista, koska ei meillä kaikilla kolmellakaan mitään yhteisiä tapahtumia tai asioita ollut. Ystävämme hoitikin eniten puhepuolta ja minä taisin olla hiljaisin, mutta en kyllä kovin paljoa jäänyt ystävän ystävästäni jälkeen. S sai selitellä minulle vähän väliä asioita, jotka olivat hänen ja hänen toisen ystävänsä inside-juttuja ja taas välillä toiselle ystävälleen meidän inside-juttuja. Muita puheenaiheita ei oikein ollut, paitsi vähän jotain pientä läpän heittoa. Tunnin verran suurinpiirteen viihdyimme kolmestaan ja sen jälkeen päätin lähteä sitten kotiin, kun he menivät S:n koiran kanssa lenkille. Olisin minä tietenkin voinut jäädä, mutta päätin kohteliaana jättää heidät kahdestaan ja kun ei meillä niitä puheenaiheita kauheasti oikein enää ollut.

Siksipä kysyn tulevaisuutta ajatellen, että mitä itse olette puhuneet kaverin kaverin tai ystävän ystävän kanssa? Kun ollaan alkoholin kanssa tekemisissä, silloin useimmin keksii enemmän puheenaiheita, mutta selvinpäin on aina vähän jäykempää... Nyt kuvittelette, että minut näkee juomassa useinkin, mutta asia ai ole ollenkaan näin, muutaman kerran olen ollut kylläkin ja siitä tiedän... Mutta niin, niitä vinkkejä! :)