Olen tässä tullut miettineeksi, että mitä kaikkea ihminen tekeekään rahan vuoksi. Ensinnäkin on näitä tositv-ohjelmia, joissa palkintona on aina iso summa rahaa.  Niitäkin on vaikka kuinka monta, on Amazing racea, Selviytyjiä, Big brotheria ja vaikka mitä. Joissain näissä ohjelmissa on plussa-puoliakin; Amazing racessa pääsee ilmaiseksi matkustamaan ympäri maailmaa, mutta ehtiikö siitä toisaalta nauttia ollenkaan, kun koko ajan on vain kisa, voittaminen ja rahat mielessä, ja lisäksi vieläpä riidellään parin kanssa aika moneen otteeseen? Selviytyjissä pääsee kokeilemaan elämää ilman nykyajan mukavuuksia, jos se nyt on sitä miltä näyttää, mutta onko lähes anoreksian rajalle, ellei jopa sen ylikin laihtuminen ja terveyden vaarantaminen sen väärti? Big brotherista en edes keksi mitään plussaa, paitsi sen, että sieltä saattaa saada uusia kavereita, niin kuin muistakin tv-formaateista, mutta onko se, että joutuu nöyryytetyksi televisiossa ja eroon perheestään ja ystävistään 20 000 e tai 1 000 000 $ tai mitä palkinnoksi sitten ikinä saakaan ja muutaman uuden kaverin arvoista? Uudet kaverit toki ovat kivoja, mutta kun jokainen havittelee vain rahoja oma etu tärkeimpänä, ovatko ne todellisia kavereita edes nähneetkään? Sitten on näitä formaatteja, kuten esimerkiksi Kaiken se kestää, joissa huijataan perhettä ja ystäviä ja sitten kun on saatu nämä huijatuksi valhe paljastetaan ja sinä saat ison summan rahaa ja läheisten vihat ja rikkoutuneen luottamuksen kaupan päälle. Kannattaisiko miettiä kahdesti?

Lisäksi on myös näitä kaverien välisiä tyhmyysyllytyksiä. "Syö toi ötökkä ja saat euron." "Jos sylkäset tästä ton rouvan päähän tuolla alhaalla, saat viis euroo." Tai vastaisesti omia kyselyjä siihen, että viitsiikö sitä typerää ja hullua asiaa tehdä. "Mitä annat jos hyppään täst alas?" "Mitä annat jos syön ton?"

Jopa pikkusummista ihmiset suostuvat tekemään mitä tyhmempiä asioita ja mitä isomp summa, sitä järjettömämpiä asioita sen eteen tehdään rahojen kuva kiiluen mielessä unohtaen kaikki muut, kuten ystävät, perhe, terveys ym. Tv-ohjelmissa on vielä kyse siitä, että halutaan tunkea itsensä edes pieneksi hetkeksi julkisuuteen.

Sitä vain alkaa miettiä, että onko rahan arvo noussut yli perheen ja ystävien, samoin kuin terveyden ja jos niin on, niin mihin tämä maailma on oikin menossa? Muutenkin jos rahan vuoksi tehdään mitä vaan, mihin olemme menossa? Joillekin ihmisille pitäisi ehkä opettaa elämän arvoja uudelleen...