Sid Vicious, River Phoenix, John Belushi, Jimi Hendrix, Elvis Presley, Marilyn Monroe, Heath Ledger.... ja lista jatkuu. He kaikki ovat kuolleet enemmän tai vähemmän nuorina, lääkkeiden ja huumeiden yliannostuksiin. Osa vahingossa, osa tahallaan.

Heath Ledger kuoli siis vain muutama päivä sitten ja siitä sainkin aiheen kirjoittaa tämän. Uutinen shokeerasi, se täytyy sanoa. Se laittoi miettimään, kuinka moni julkisuuden henkilö oikeasti on kuollut huumeiden takia. Huumeet ovat kuin julkisuuden henkilöjen kirous, sillä valitettavan moni julkkis niitä käyttää ja valitettavan moni on niihin tosissaan kuollut.

Mietityttää, että millaiselta on tuntunut löytää esimerkiksi Marilyn Monroe tai Sid Vicious kuolleena ja miltä omaisista on tuntunut kuulla uutisesta. Pinnallehan nousee ensimmäisten joukossa kysymys, oliko se vahinko vai itsemurha. Ledgeriltäkin jäi vain 2-vuotias tytär, joka joutuu nyt kasvamaan ilman isäänsä, vaikkakin vahingossa.

Minulla tämä vain vahvistaa päätöstäni, etten koskaan tule käyttämään huumeita, enkä alkoholia ja lääkkeitä sekaisin. Toiset taas ihannoivat tätä tyyliä, sehän on varsin suosittu rock-piireissä. Huumeet tuovat kai sitä hyvää oloa ja fiilistä, mutta eikö jo soittamisen ja esiintymisen ilo pitäisi riittää. Ehkei sitten kaikille. Mutta vaikka riippuvuus on jo suuri, haluaako edes moni päästä irti? Luulisi, että ellei itse ole itsetuhoisin ajatuksin liikkeellä, kollegoiden kuolemat huumeisiin havahduttaisi jotenkin.

En nyt osannut ihan ilmasita itseäni, niin kuin halusin, ja aikakin loppuu kesken, mutta toivon, että idea sentään jotenkin välittyy tästä tekstistä.