Joskus olo tuntuu ihan suunnattoman onnelliselta. Kaikki on hyvin, suorastaan täydellisesti ja tuntuu, että kaikki onnistuu, eikä mikään voi mennä mönkään. Arki tulee kuitenkin väistämättä. Tappavan tylsä arki, jolloin mitään ei tapahdu. Silloin toivoo vain, että tapahtuisi jotain, ja kun sitten tapahtuu, saattaa toivoa, että voisi palata vain siihen tylsään arkeen, jolloin asiat olivat kuitenkin loppujen lopuksi kuitenkin aika hyvin, sillä tappavan tylsä arki on sananmukaisesti tappanut jonkun. (Tai sitten musta kausi.) Vienyt mukanaan ihmisen, jonka elämä oli pelkkää mustaa tai kenties onnellisen ihmisen, joka vain oli väärässä paikassa väärään aikaan. Omaisille koittaa hämärä kausi, jolloin kaikki tuntuu kulkevan kuin usvassa. Elämä tuntuu turhalta ja mikään ei innosta. Tämä masentava musta kausi saattaa tulla ilman kuolemantapaustakin.

Jokainen ihminen elää ihan varmasti kaikkia näistä kausia elämänsä aikana, ellei sitten tietenkin satu kuolemaan lapsena. Jokainen on joskus onnensa huipulla ja jokainen rämpii joskus pohjamudissa. Välillä eletään taas tylsää arkea, jossa saattaa silloin tällöin joku kiva pikku piriste olla. Toisia elämä kohtelee paremmin, toisia huonommin, heitellen tielle onnea, tylsyyttä ja kurjuutta mielivaltaisen määrän. Jotkut yrittävät huijata sitä, mutta saavat vielä nokilleen. Toivoa saa parasta, mutta muuten kannattaa vaan heittäytyä elämän virran vietäväksi. Pimeitä kausiakin voi välttää sillä, ettei murehdi liikoja. Muttei pimeitä kausiakaan voi loputtomiin vältellä, niin kuin ei onneakaan tai arkea. Kausista täytyy myös osata luopua ja joissain tapauksissa (eli onnesta puhuttaessa yleensä) nauttiakin. Onnesta voi tippua pohjamutiin, ja sieltä voi nousta takaisin. Sen lisäksi, että tappavan tylsästä arjesta voi joutua mustalle kaudelle, voi sieltä myös nousta valoisammalle kaudelle, onneen. Koskaan ei tiedä mitä elämä keksii ja lähes kaikki on mahdollista. Asioihin ja oloonsa voi myös tietenkin itse vaikuttaa.

Kaikissa näissä kausissa ystävät ja kaverit ovat tärkeitä; he jakavat onnen ja surut, piristävät arkea ja lohduttavat vaikeina aikoina.

 

Tässä muuten vielä vastaukset siihen arvailutekstiin:

Ässäjengi = Georgia Nicholsonin salatut elämät -kirjasarja, Linnea ja parhaan ystävän kuolema = Sielunsiskot-kirja, Rory ja Lorelai = Gilmoren tytöt tv-sarja (<3), Juksun äiti = Mopo-kirja, Karoliina lääkäri-isineen = Sydänjää tv-sarja, Kat ja Bianca = 10 things I hate about you -elokuva, Vampyyripoikaystävä Edward = Houkutus-kirjassa (ja nyt myös uudessa jatko-osassa Uusikuu :) <3) Niko ja kaverista poikaystäväksi -juttu = Laura-kirjasarja, Liisa ja Antto = www.liisanblogi.net -kirja, Marcos = Serranon perhe (<3), Harjoittelijana rakastuminen ylempään työtoveriinsa tai potilaaseensa = Greyn anatomia, Ryan = O.C. , Entinen ruotsin sijainen = SikABIileet, Britney ja muut Warriotsin jäsenet = Bring it on 3, Jack Sparrow = POC (<3), Sara the prima ballerina = Save the last dance -elokuva, Sebastian alias Viola = She's the man, Pappilan Rebekka = Rebekka-kirjasarja, Gitta = Sara-kirjasarja, Sanna = mm. Sannan jenkkivuosi, Silja = Salatut elämät; Siljan jenkkivuosi -kirja, Strega-Borgiat, Magiaa...-kirjasarja, Karjala = Poika nimeltä Iines -kirja, Wisteria Lane = Täydelliset naiset, New Yorkin eliittinuoret = Gossip girl -kirjasarja, Carrie = Sinkkuelämää